Kamerleden in gesprek met bewoners Marathonweg

Op vrijdag 9 maart komen Tweede Kamerleden Gijs van Dijk (PvdA), Remco Dijkstra (VVD) en VVD Statenlid Frits Paymans naar Vlaardingen om met de ‘Vereniging Leefbaarheid Marathonweg en omgeving’ in gesprek te gaan over de problematiek rondom de Marathonweg. Beide Kamerleden zijn woordvoerder op het dossier Infrastructuur.

Nadat de bewoners weinig gehoor hebben gekregen bij de minister nodigt de PvdA Vlaardingen samen met de VVD Vlaardingen hun Kamerleden uit om in gesprek te gaan, omdat een oplossing ook buiten de stad gezocht kan worden door een secundaire aanrijroute aan het Blankenburgtunnel traject te leggen.

Bart Bikkers (Lijsttrekker Vlaardingse VVD): “Er moet de komende jaren echt een oplossing komen voor de Marathonweg en de ontsluiting van de bedrijventerreinen in de Rivierzone. De bewoners langs deze drukke verkeersader verdienen schone lucht en minder geluidsoverlast. Met het vrijkomen van het Unileverterrein heeft Vlaardingen ruimte om opnieuw bedrijvigheid naar onze stad te halen. Een directe ontsluiting van dit gebied is essentieel voor het verbeteren van ons vestigingsklimaat”.De hoop van beide lokale politici is dat de bewoners langs de Marathonweg, via de Kamerleden, alsnog gehoord worden in Den Haag en dat gewerkt kan worden aan een structurele oplossing.