De Vlaardingse VVD op bezoek bij de winnaar van de MVO-ondernemer 2018: Voscon BV!

Bestuur, fractie en leden waren welkom voor een rondleiding bij dit Vlaardings metaalbedrijf

© Guido Fohr

'Wat hebben we niet van metaal gebouwd' . Met deze inspirerende titel bracht de Vlaardingse VVD op donderdag 22-11 een bezoek aan VOSCON, uitgeroepen tot MVO-ondernemer 2018 in de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam door het Sociaal Economisch Netwerk MVS. Bestuur, fractie en leden waren welkom voor een rondleiding door dit Vlaardings metaalbedrijf met zo'n 60 medewerkers in dienst. Van tevoren werd in de vergaderzaal al flink over de gemeentelijke politiek gediscussiëerd. 

Martin van de Merwe van VOSCON en Carin Poot van machinefabriek Poot uit Rotterdam lichtten toe waar voor hen als  ondernemer 'de schoen wringt'. Het is immers belangrijk dat Vlaardingen niet alleen een stad is en blijft waar het prima leven is,  maar waar het ook prima ondernemen is. Daarvoor is het belangrijk om naar ondernemers te luisteren, regionaal te denken èn te investeren in het opleiden van goede mensen. De zogenoemde 'maakindustrie' biedt kansen voor iedereen, voor hoog- en laag opgeleide mensen, maar ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

De ondernemers gaven de VVD verder de duidelijke boodschap mee om Vlaardingen in de regio en daarbuiten niet alleen te positioneren als prima stad om te wonen en te verblijven, maar ook als 'maak'-stad. In deze gemeente zijn veel uitstekende MKB-bedrijven actief die de aandacht van de politiek verdienen. 

Het bezoek werd afgesloten met een smakelijk buffet waarna de fractie voor de 'politieke donderdag' in het gemeentehuis vertrok met behoorlijk wat tips en aanbevelingen in de knapzak.

De fractie bedankt nogmaals de directies van VOSCON en Machinefabriek Poot  voor het zeer aangename en informatieve bedrijfsbezoek!

Er zullen de komende tijd meer van dit soort bedrijfsbezoeken volgen !!


Een rondleiding bij Voscon


Ook de Vlaardingse politiek werd besproken


Er werd afgesloten met een smakelijk diner